2014 évvégi válogatott találkozó


Az utolsó pihenős hétvégén, november 29-30-án találkozott az ifi, junior és felnőtt válogatott keret, hogy az idei évvel számot vessen, valamint megbeszélje a jövő évi teendőket. Az immár megszokott gánti vendéglőbe az edzők, kísérők is meghívást kaptak az idei világverseny résztvevői, valamint aspiránsok mellett.

A program két technikai edzést, két szakelőadást, egy edzői kerekasztalt és a szövetségi kapitányok előadásait foglalta magába.

A szombati, fizikailag picit kimerítő sávos edzés után először Zsigmond Száva tartott igen minőségi előadást X-Training címmel, ahol saját tapasztalatait vegyítette a tájfutás és egyéb sportok élversenyzőinek tapasztalataival. Legfőbb üzenete volt a futás melletti alternatív edzések megemelkedett szerepe, ilyen módon a 70/30-as arányt javasolta a két típusú edzés váltogatására. Az előadás rámutatott arra, hogy ezt már tini korban érdemes elkezdeni, és az arányt az éppen aktuális életállapottól függően az alternatív edzések felé tolni. Figyelemfelkeltő és tartalmas előadást hallottunk.

Amíg az edzők elvonultak a 2015-ös tervek megvitatására, addig Petrócki Ádám nyújtott gyakorlati bemutatót az OCAD használatáról. Aki vitt magával laptopot, az élőben követhette a feladatot, és maga is alkothatott az előadással párhuzamosan. Mindeközben viszonylag hatékonyan haladt előre az edzők megbeszélése, a végső terv ezután kerül az Elnökség elé, akik a jövő évi első ülésükön fogják azt megvitatni és remélhetőleg jóváhagyni.

A két szövetségi kapitány egyaránt jutalmazta a világversenyek idei résztvevőit, a sikereket kiemelték. Gera Tibor előadásában számot vetett azzal, hogy az idei ifi EB-n a nemzetek versenyében 5. helyen végzett Magyarország egy aranyérem, további 9 top20-as helyezés, valamint  egy váltó 4. helynek köszönhetően. Az ifik egy-egy jövő évi falinaptárat kaptak ajándékba, a nagyobbak pedig egy Mikulásajándékot kaparinthattak meg.

Szombati futás eredményei

Vasárnapi eredmények