Nap szerinti archívum: 2013. október 17. csütörtök


Ifi EB sprint – útravalónak

Az Ifi EB sprintversenyének régi térképét megtaláljátok itt. A térképről rögtön látszik, hogy 1:3.000-es méretarány mellett 5 m-es az alapszintköze, tehát a terep meredek, nagyon meredek. A Google StreetView-ban talált képekből látszik az is, hogy az utcák nagyrészt macskakövesek, így nehezebb rajtuk futni.

Az Ifi EB terepe kifejezetten trükkös. A középkori városka tetején a dupla fallal körülvett régi városmag fekszik. A falakon lehet közlekedni, de nagyon kevés helyen lehet rá felmenni, a régi térképen jelölt aluljáróknál például pont nem (csak a jelölt lépcsőkön).

Az útvonalválasztásoknál a különleges kihívást éppen a szintkülönbségek jelenthetik. Nem mindegy, hogy mennyi lépcsőn mászik fel az ember, mert amellett, hogy lassabb, még fárasztóbb is, fáradtan pedig könnyebb hibázni. Éppen ezért érdemes a hasonló terepeken jónéhány útvonalválasztási feladatot megoldani még a verseny előtt. Elemezni szabad a verseny előtt!

Alább találtok egy pályát, ami bár sokkal hosszabb, mint az Ifi EB pálya lesz, de könnyen lehet, hogy néhány útvonalválasztási feladat vissza fog köszönni.

eyoc13 sprint.F21

OCAD9-fileként is letölthető, ezzel a háttérrel.  Jó elemzést!