Kategória szerinti archívum: Hírek


Első kolozsvári utánpótlás edzőtábor 2015. április

11017123_788878964524624_2132722484130809243_o

Ötvenhárom fővel vágtak neki péntek reggel az ifi Eb-re aspirálók, valamint kísérőik alkotta csapat az első kolozsvári edzőtáborba. A péntek délutáni edzés helyszíne Kolozsvár előtt volt kb. 25 km-rel, ahol rögtön kiderült, hogy nagyon szép tiszta erdők is vannak arrafelé. A pénteki feladat a helyi viszonyokkal való ismerkedés, a térképhelyesbítő szemléletének megismerése volt. Szombaton remek napsütéses időben telt a két edzés: délelőtt egy könnyű futás hosszú átmenetekkel, amit este kategóriánként elemzés követett. Szinte minden hosszú átmenetben voltak különböző tvonalválasztási lehetőségek, amiken sokat lehetett töprengeni. A délutáni edzés egy üldözéses erős edzés volt, ahol kétszer futott mindenki; kategóriánként 1 percre indultak egymás után a futók, majd a második futásnál fordított sorrendben. Szombat este Viniczai Feri vezetésével a társaság egy része bement a belvárosba egy kis városnézésre. Vasárnap egy lakótelepen volt a Tőkés Árpád által kitűzött sprint edzés, ott, ahová az EB sprint versenyét tervezték, de az ellenőrzőbíró nem engedte.

Az út ugyan hosszú Kolozsvárra, de megérte a fáradságot, ráadásul az időzónaváltás miatt visszafelé egy órával rövidebb is volt. A csapat május második felében fog ismét ellátogatni a környékre.

 

11146631_788872647858589_2359842406290292888_o


Kiskunhalasi edzőtábor – 2015. január

Hagyományos módon nyílt táborként került megrendezésre az év első válogatott edzéssorozata az Alföldön. A megszokott módon péntek reggeltől vasárnap délig öt edzést futottak a résztvevők különféle nehézségű és hosszúságú pályákon. Az időjárás a tavalyihoz hasonlóan elromlott a hétvégére, és esős, majd hófúvásos körülmények között lehetett kipróbálni az alapozás alatt eddig kialakított formát. (tovább…)


2014 évvégi válogatott találkozó

Az utolsó pihenős hétvégén, november 29-30-án találkozott az ifi, junior és felnőtt válogatott keret, hogy az idei évvel számot vessen, valamint megbeszélje a jövő évi teendőket. Az immár megszokott gánti vendéglőbe az edzők, kísérők is meghívást kaptak az idei világverseny résztvevői, valamint aspiránsok mellett.

A program két technikai edzést, két szakelőadást, egy edzői kerekasztalt és a szövetségi kapitányok előadásait foglalta magába. (tovább…)


Pályakitűzési feladat megoldásai

A cseh OB terepére kiírt pályakitűző játékra tizenhét versenyző pályázati anyaga érkezett be összesen 26 pályatervvel, közülük kisDüdü az, aki csak “szorgalmi” feladatként, hiszen nem utazik a csapattal. A pályák nagyrészt követik a kiírt pályaadatot és tartalmaznak sok értékes, elemzésre méltó hosszú és még hosszabb átmenetet. Jó látni, hogy egyre több fiatal válogatott ismerkedik meg az OCAD-del és akár versenyzésre alkalmas formában küldte be a tervét. (tovább…)


Cseh ONEB tudnivalók

Szeptember 26. – 28. között utazik a magyar válogatott csapat Hamr na Jezere térségébe, hogy megmérettessék a cseh országos nappali bajnokságon. Az 58 fős delegáció pénteken egy átmozgatással fog kezdeni a környéken, ami után szombaton a selejtezőkben, vasárnap a döntőkben fognak futni. A versenyről a legfőbb tudnivalók alább találhatók. (tovább…)


Főiskolás VB válogató hétvége – Miskolc

A hétvégén (2014. június 14-15.) Miskolcon került lebonyolításra a Főiskolás Világbajnokságra (WUOC2014) kiírt válogató versenyek 2. és 3. futama.

 

Szombaton délelőtt Miskolc-Tapolcán – a WUOC-hoz várhatóan hasonló terepen és körülményekkel – került lebonyolításra a sprint futam. A pályák első része erdőben, downhill jelleggel vezetett, majd a csónakázótó körüli útvonalválasztással és a parkban pörgős, sok irányváltásos átmenetekkel folytatódott, legvégül ismét erdei, de ezúttal szintes részek következtek. Térképek: F 21 N 21  Eredmények: sima részidős

 

Vasárnap Bükkszentkereszten került sor a középtávú válogatókra. A pályák itt is három részre voltak oszthatók: kezdetben a sziklaalakzatokon volt a hangsúly, később a lefelé, nagy sebességgel való haladás melletti pontfogáson, majd végül a részletgazdag Lófő-tisztáson elhelyezett, rövid iránymenetek okoztak kihívást az indulóknak. Térképek: F21 N21 Eredmények: sima részidős

 

 


Cseh Sprint OB

Május 8-a, a “Győzelem Napja” Csehországban nemzeti ünnep és évek óta ekkor rendezik meg a Cseh Sprint OB-t is. Az idei rendezvényre az osztrák határ melletti Znojmo városában került sor. A két felnőtt kategóriában nem meglepő módon Iveta Duchová és Vojtěch Král tudtak győzni, de amiért Nektek is fontos lehet ez a verseny, azok a pályák. A tavalyi cseh Junior VB pályái olyan forradalmat hoztak a cseh sprint tájfutásba, hogy az addig szinte primitíven egyszerű pályákból mostanra világszínvonalon is kiemelkedően nehéz technikai feladatot sikerült a versenyzők elé állítani! (tovább…)


Utánpótlás korosztályok 3. válogatóversenye

A Tipo kupa első, normáltávú napja keretében zajlott az ifi EB-re aspirálók harmadik válogatóversenye.

A terep fizikailag és technikailag is nehéz volt, hiszen a kövek és sziklák közt futni és tájékozódni sem egyszerű, pláne nem a kettőt együtt magas szinten. A terep erőszakos haladást igényelt, és egy-egy részletgazdag részen könnyen összegyűltek a bosszantó plusz percek.

A válogatóverseny állása három forduló után a legrosszabb eredmény figyelmen kívül hagyásával megtekinthető itt: Ifi EB válogató állása 3 kör után.

Figyelemre méltó eredmény, hogy Szuromi Hanga (PVS) egyedüliként három győzelemmel már biztos tagja a csapatnak!