Szerző szerinti archívum: skulo


Sprint előválogató verseny felnőtteknek

Kiírás

 

Időpont: 2014. április 11. péntek

Helyszín: Budapest, találkozó 17:00 órakor a III. kerületben a Szentendrei út és a Pók utca sarkán. Google-térkép

Pályakitűző: Hegedűs Zoltán

Terep: városi, parkokkal, sík

Pályák:
- Férfi: 3,2 km 16 ellenőrzőpont
- Női: 2,6 km 14 ellenőrzőpont

„0” idő: 18 óra

Sorsolás a helyszínen.

Indítási időköz: 2 perc

Nevezés: április 4-ig a z.hegedus52@gmail.com címen.
Nevezési díj a válogatottaknak nincsen.

A válogatottságra nem pályázó esetleges indulók a mezőny után 15 perccel indulhatnak 500 Ft nevezési díjért.

Jó felkészülést kívánunk!


Cseh normáltávú OB

Az idei cseh ONEB szeptember 21-22.-én lesz Olomouc-tól északra a lengyel határ közelében, amely különösen a jövő évi Főiskolás VB-re készülőknek ajánlott. A versenyen az MTFSZ állja a lenti listában szereplő versenyzők nevezési díját, valamint a BTFSZ 10 000 Ft-tal támogatja a Budapest utánpótlás válogatottak részvételét.

Pontos infók a verseny honlapján. Pénteki indulással számoljon mindenki, az utazást személygépkocsikkal tervezzük.

Szállás: központilag a tornatermi szállást szervezzük meg (70 CZK/éj). Novai Évi segítségével megpróbálunk találni jobb szálláslehetőséget is annak, aki igényli, de ezt nem ígérjük biztosra.

Jelentkezés: szeptember 1-ig, a vidékieknek Dénes Zolinál, a budapestieknek Gyalog Zolinál. Jelentkezéskor írjátok meg, hogy az utazásban milyen lehetőségeitek vannak (saját kocsi van még x hely, helyet keresek…)

(tovább…)


Az első junior válogató és cseh edzőtábor kiírása

A válogatott programterve szerint, áprilisra egy cseh edzőtábort terveztünk, melynek része az első junior válogató verseny is.

Az edzőtábor hivatalos időpontja: 2013. április 2. (kedd) – 2013. április 7. (vasárnap)
Helye: Csehország, központja Turnov
Résztvevők: elsősorban Junior VB aspiránsok, de a 2014-s Főiskolás VB-re készülőknek valamint a felnőtt keretnek is ajánlott.

(tovább…)


Cseh normáltávú OB

Néhány információ a hétvégi versennyel kapcsolatban:

A verseny honlapjáról elérhető a rajtlista és a versenyértesítő (2-es bulletin).

Megtekinthető az utazási beosztás. Mindenki lépjen kapcsolatba a sofőrjével a találkozó végett, a fájlban szereplő telefonszámokon!

Akiknél nincs szállás megjelölve a listában, azok számára Novai Évi foglalt egy faházas táborban szállást 19 km-re a versenyközponttól. Félpanziót is kértünk péntek reggeltől kezdve. Az ára: 170 CZK/fő/éj (szállás) + 150 CZK/fő/nap (étkezés). A szállások megközelítését este megírom emailben a sofőröknek.

A csütörtök délutáni edzés Humpolec mellett lesz, a 2010-es cseh éjszakai OB térképén. Megközelítés megtekinthető a Googlemap-en.

A nevezési díjat és a szállásköltséget az MTFSz kifizeti egyben, és utólag számlázza a kluboknak. Az utazási költséget mindenki a sofőrjével rendezze, kivéve a Budapest válogatottakat, akik helyett (10 ezer Ft erejéig) kifizetjük a BTFSz részéről. Az étkezésekre mindenki hozzon pénzt! Igény szerint megyünk boltba ill. étterembe, esetleg majd megpróbálunk valami menü-jellegű vacsorát megrendelni az egész bandának.

Fontos, hogy a homokkősziklákra tekintettel nem lehet szöges cipőben futni, Vinicz-cel közös értelmezésünk szerint kombi cipőben sem! Akinek nincs más, jobb híján hozzon edzőcipőt!

Ajánlom továbbá Évi összefoglalóját a térkép sajátosságairól:

A fő kategóriák térképe 1:15000-es lesz, de a generalizálás során az 1,8 m-nél kisebb köveket és sziklaletöréseket nem ábrázolják, a nagyon összetett területeken a 2,5 m alattiakat.
Továbbá nem jelölik a szűk sziklaátjárókat sem.


Cseh utazás információk

Megtekinthető a véglegesnek tűnő csehországi részvételi lista. Aki a két budapesti mikrobusszal utazik, azok számára szombaton 9:30-kor van találkozó a már szokásos Etele út végi parkolóhelyeken.

Szállás tornateremben(60 CZK/éj), vasárnap este csak mi leszünk benne. A nevezési díj a két versenyre együtt 300 CZK. Szombat este az iskolában nyújtott vacsorát esszük (szintén 60 CZK), ezt kértem mindenkinek. A menü: leves, csirkemell filé zöldséges rizzsel, saláta, ital. Ezen kívül megoldjuk a vasárnapi ebédet, vacsorát és a hétfői ebédet.
A többi étkezés (szombat ebéd, vasárnap-hétfő reggeli) önellátó!

A verseny honlapján megtekinthető a rajtlista, az értesítő (csehül), valamint a célok rajzai. A rajtlistában még nincsenek benne a legutóbbi lemondások és pótnevezések.

Pénzből nem kell sokat hozni, a szövetség számláz utólag az egyesületeknek, de a vasárnapi verseny egy vár mellett lesz, esetleges belépőre nem árt, ha van nálatok pénz.

Az ifi váltókat a helyszínen állítja össze a szövetségi kapitány. A hétfői F18-as válogató részleteit vasárnap este tudatjuk az érintettekkel (ahogy az ifi EB-n a team leaders-en kapott információkat).


Ifi válogatók utazás

Azok számára, akik nem önállóan utaznak a hétvégi programra, a találkozó az Etele út végében lesz 6:45-kor. (Nem a téren a vasútállomás előtt, mert ott nem tudunk parkolni!) Tudomásunk szerint az alábbiakról van szó:

Miavecz Balázs, Péntek Mátyás, Varsányi Kinga, Kinde Vanda, Csöngei Dávid, Faggyas Réka, Faggyas Eszter, Weiler Virág, Liszka Eszter, Völgyesi Melody, Peregi Dániel, Mészáros Mátyás, Szűcs Botond, Tugyi Levente, Bartus Petra, Lengyel Ádám, Lakatos Tádé, Hajdu Szása

A Szpariból két fő Turschl Attilával utazzon, ezt beszéljétek le az egyesületen belül. Így a sofőrökkel együtt 18-an fogunk utazni két mikrobusszal.

Szombatra hozzatok magatokkal szendvicseket, az első étkezés a vacsora lesz!


Pünkösdi cseh versenyhétvége 1

A pünkösdi hétvégén a cseh sprint és váltó kupára szervezünk utazást, mind az ifik, mind a felnőttek és juniorok számára.

A program:
szombat (május 26.) de.: váltóverseny
szombat du.: sprintverseny, ifiben válogató, felnőttben WRE
vasárnap de.: váltóverseny
vasárnap du: edzés
hétfő de: edzés

A verseny honlapja

Az ifik számára szombat délelőtti utazást tervezünk, és a szombati váltópályákat szeretnénk futni hétfőn. A nagyobbak öntevékenyen mehetnek már péntek délután is.

Szállás, étkezés: szervezés alatt, alvás faházban vagy tornateremben, étkezést biztosítunk a megszokott árakon (1800 Ft/fő/nap).

Jelentkezés: Scultéty Mártonnál az ismert emailcímeken. Határidő: május 3. 24:00 Aki tud gépjárművet hozni, az írja meg legyen szíves! Az utazás költségéről csak a rendelkezésre álló járművek és a jelentkezettek száma függvényében tudunk nyilatkozni.

A hétvége része a Bp. Utánpótlás Válogatott programjának, így az érintett budapesti fiataloknak a BTFSz biztosít némi anyagi támogatást.

Jelentkezések


Válogatott évzáró

A korábban jelzettek szerint a válogatott évzáróját december 10-11.-én tartjuk Gánton.

A program:

  • szombat délelőtt és délután is egy-egy edzés
  • szombat este 6-tól évzáró vacsora
  • a vacsora után a jövő évi tervek ismertetése, ill. megbeszélése az edzőkkel-klubvezetőkkel
  • vasárnap délelőtt még egy edzés

A vacsora szokás szerint a Zimmermann család éttermében lesz, a szállás kb. 10 hely erejéig ugyanitt, vagy a turistaházban.
Az idei válogatott kerettagoknak (ifi EB, junior VB, felnőtt VB) és edzőiknek a költségeket az MTFSz állja. Más érdeklődőknek a vacsora 2000 Ft/fő, a szállás mindkét helyen 1800 Ft/fő + 150 Ft idegenforgalmi adó.

Jelentkezni Scultéty Mártonnál lehet december 4.-ig.


Őszi edzőtábor részletek

A következő végleges információikat szeretném megosztani veletek a bükki őszi edzőtáborral kapcsolatban.

Szállás:

Helye: Hollóstető – Liget Vendégház
Elhelyezés: 2-4 ágyas szobákban, fürdő a szobában vagy a folyosón, típustól függően.
Ágyneműt biztosítanak, ennek ellenére (fázósaknak) saját hálózsák ajánlott.
Ára: egységesen diákoknak – felnőtteknek 2.200 Ft/éjszaka

(tovább…)


Ifi-junior Európa Kupa

Szept. 15-17. között az ifik és a juniorok számára lesz Ausztriában egy, az ifi EB-hez hasonló lebonyolítású verseny, amely szerepelt a válogatott előzetes programjában.
A program csütörtök délután kezdődik egy sprint versennyel, majd pénteken délelőtt normáltáv, szombat délelőtt pedig váltó.
A verseny honlapja: www.jec2011.at
18-as és 20-as kategóriák vannak, nemenként és kategóriánként 6-6 fő nevezhető, és természetesen lehetséges feljebb indulás is. Eddig rajtunk kívül 12 ország jelezte részvételi szándékát.
A verseny költsége 180 EUR, ez tartalmazza a nevezési díjakat, 2 éjszaka szállást és ellátást csütörtök estétől szombat délig. Emellett kb. 10 ezer Ft-os utazási költséggel kell számolni.
Kérjük az edzőket és egyesületi vezetőket, hogy írják meg aug. 8. hétfő éjfélig Scultéty Marcinak, hogy mely versenyzőjüket indítanák szívesen ezen a versenyen! A felterjesztett versenyzőkből a szövetségi kapitányok fogják kiválasztani az utazó csapatot, ill. meghatározni a szövetségi támogatás mértékét. Az MTFSz max. 20 ezer Ft-tal tudja támogatni a korábban nemzetközi versenyeken eredményesen szerepelt versenyzőket.